Ispaniški mėsos kukuliai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

jautiena: 0,5 kg
kiauliena: 0,5 kg
kiaušiniai: 1
šviesi duona: 50 g
pienas: 1/2 stiklinės
petražolių šakelės: 6-8
česnakas: 2 skiltelės
juodieji malti pipirai
druska
kedro riešutai: 1 sauja
miltai
alyvuogių aliejus: kepimui
Padažui:
pomidorai: 6-7
saldžiosios paprikos: 2
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pradžioje užmerkime duoną piene, paskui nuspauskime. Nulupkime ir susmulkinkime česnaką. Petražoles nuplaukime, smulkiai supjaustykime. Jautieną ir kiaulieną sumalkime su mėsmale. Paskui pridėkimė į faršą druskos, juodųjų maltų pipirų, kiaušinį, piene išmirkytą duoną, petražoles, česnaką, riešutus, labai gerai išmaišykime ir palikime bent pusvalandžiui pastovėti.
2
Tuomet suformuokime iš faršo kiek didesnius už graikinį riešutą rutuliukus (patariame: rankas pamirkykite į šaltą vandenį), apvoliokime miltuose.
3
Trečiame etape apkepkime rutuliukus alyvuogių aliejuje, kol susidarys apskrudusi plutelė (tokius kukulius netgi galima užšaldyti ateičiai).
4
Galiausiai dideliame puode su alyvuogių aliejumi apkepkime susmulkintas paprikas, sudėkime per sietelį pertrintus pomidorus bei įberkime druskos. Patroškinkime – minutes ant vidutinio kaitrumo viryklės. Sudėkime į padažą kukulius, patroškinkite dar maždaug – minučių.