Kaip gaminti picų papločius

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Čia jums papasakosime kaip pasidaryti idealų picos padą, paplotį. Tokie picų padai yra daromi Italijoje, tad pasigaminę šį padą, picą valgysite tarsi atvežtą iš pačios Italijos.

Ingredientai

miltai: 1000 ml (apie 550 g)
mielės: 20 g
vanduo: 250 ml (drungnas)
druska: ½ šaukštelio (galima jūros druska)
cukrus: 1 šaukštelis
aliejus: 100 ml
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Miltus suberkite ant stalo arba į didelį dubenį ir padarykite mažą duobutę.
2
Į kitą indą įdėkite susumulkintas mieles, supilkite šiltą vandenį (37° C temperatūros), suberkite druską, cukrų ir maišykite, kol mielės visiškai ištirps. Įpilkite aliejaus.
3
Mielių mišinį plona srovele supilkite į miltuose padarytą duobutę ir pradėkite minkyti.
4
Tešlą suminkykite rankomis arba virtuviniu kombainu. Masė turi būti vientisa ir nebelipti prie rankų.
5
Paminkykite tešlą dar kelias minutes, kol ji ims žvilgėti.
6
Pabarstykite tešlą miltais, uždenkite rankšluosčiu ar maistine plėvele ir palikite dviejoms valandoms, kad iškiltų. Tada išverskite ant miltuoto stalo ir minkykite dar kelias minutes.
7
Padalykite tešlą į dvi arba keturias dalis.
8
Tešlos gabalėlyje įspauskite nedidelę duobutę.
9
Rankomis suformuokite apvalų diską.
10
Plonai iškočiokite.
11
Įkaitinkite orkaitę.
12
Picos paplotį padėkite, ant skardos. Jos nebūtina iškloti kepimo popieriumi r tepti aliejumi – užtenka, kad tešlos apačia būtų šiek tiek miltuota arba skarda pabarstyta miltais.
13
Aptepkite „Marinaros“ padažu. (Kaip jį paruošti ieškokite straipsnyje - Klasikinis picų padažas „Marinara“.
14
Apibarstykite sūriu.
15
Uždėkite kitų sudėtinių dalių. Galite apibarstyti džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis. Picą kepkite 10–15 minučių.
16
Dėmesio! Kad pavyktų paruošti tešlą, reikia šiek tiek patyrimo, nes nuo sudėtinių dalių, priklauso, kiek reikės berti miltų, pilti skysčio ir pan. Jei pirmą kartą tešla pavyko ne taip, kaip tikėjotės, nenusiminkite – kitąkart išeis geriau!