Kalakutiena su ryžiais

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Patiekalas, kurį paruošite greitai. Daržovių, jeigu mėgstate, į patiekalą galima įmaišyti ir daugiau.

Ingredientai

1 paruoštas kalakutas,
po 50 g pjaustytų svogūnų, morkų, saliero gumbo,
20 g šviežių petražolių lapų,
4 skiltelės česnako,
300 g šviežių grybų,
3 kiaušiniai,
5 juodųjų pipirų grūdėliai,
laurų lapas,
po 60 g sauso baltojo vyno, grietinėlės,
20 g maltų džiūvėsėlių,
250 g virtų ryžių,
po 30 g aliejaus arba paukščių taukų, sviesto,
120 g šaltai rūkytų lašinių,
žiupsnelis druskos.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Užpilkite kalakutienos kaulus bei mėsą (išskyrus krūtinėlę) vandeniu ir vynu, kad vos apsemtų, sudėkite grybus, morkas, svogūnus, salierus, petražoles, užvirinkite ir virkite apie valandą ant silpnos ugnies.
2
Įdėkite laurų lapą, pipirus, dar 10-12 min. pavirinkite, sultinį pasūdykite ir perkoškite. Pjaustytus grybus sudėkite atgal į sultinį. kiaušinių trynius suplakite su grietinėle, maišant įpilkite truputį sultinio, supilkite mišinį į likusį sultinį, maišant kaitinkite apie 10 min., bet neužvirinkite, dar šiek tiek pasūdykite ir supilkite likusią grietinėlę.
3
Krūtinėles suvilgykite kiaušinio plakinyje, apvoliokite džiūvėsėliuose ir pakepinkite aliejuje, kol apskrus.
4
Virtą kalakutieną supjaustykite šiaudeliais, sudėkite į dalį sultinio ir grietinėlės padažo, pašildykite ir sukrėskite į serviravimo lėkštės vidurį.
5
Puslankiu sudėkite svieste apkepintus ryžius, krūtinėlių gabalėlius, šiaudeliais pjaustytus ir paskrudintus lašinius.
6
Likusį padažą patiekite atskirai.