Kalakuto ir kuskuso salotos

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 puodelis kuskuso
2 salotų lapai
400g keptos pjaustytos kalakutienos
200g žaliųjų pupelių
4 ridikai, plonai supjaustyti
50g fetos
traški duona patiekimui
Padažo ingredientai:
1/3 puodelio alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai baltojo vyno acto,
2 šaukštai spanguolių padažo.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Keptuvėje įkaitinkite aliejų iki aukštos temperatūros. Suberkite kuskusą ir maišykite apie minutes kol įgaus aukso atspalvį. Sumažinkite temperatūrą ir kepkite uždengus apie minučių kol skystis absorbuosis ir kuskusas taps švelnus, minkštas. Viską supilkite į didelį dubenį.
2
Sumaišykite visus padažo ingredientus. Pusę jo supilkite į dubenį su karštu kuskusu ir gerai išmaišykite.
3
Salotų lapus išdėliokite lėkštėje. Ant viršaus sudėkite kalakutieną, žaliąsias pupeles, ridikus ir fetą. Išsklaidykite kuskusą ir viską sumaišykite. Patiekite su traškia duona ir likusiu padažu.