Karameliniai obuoliai su cinamonu

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Karameliniai obuoliai su cinamonu tai lengvai ir greitai pagaminamas desertas. Jis tikrai patiks tiems, kas mėgsta valgyti saldžiai.

Ingredientai

1 puodelis (225 g) baltojo cukraus
1 puodelis (250 ml) sutirštinto kremo
cinamono pagal skonį
1 arb. šaukštelis (5 ml) vanilės ekstrakto
7 obuoliai, nulupti, supjaustyti po griežinėliais po 8 gabaliukus
2 L vanilinių ledų, patiekimui
1 puodelis (180 g) miuslių, patiekimui
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Suberkite cukrų į didelę keptuvę virš vidutinės-didelės ugnies. Kepkite nemaišydami, bet judindami keptuvę. Atidžiai stebėkite, nes lengvai galite sudeginti. Kepkite kol cukrus ištirps ir taps šviesiai auksinės spalvos.
2
Atsargiai supilkite kremą, gerai išmaišykite ir sudėkite cinamoną, vanilę ir obuolius. Tada kepkite maždaug 10 minučių, dažnai maišydami arba tol, kol obuoliai suminkštės. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite karamelei šiek tiek įsigerti į obuolius.
3
Šaukštu sudėkite obuolius į stiklines arba mažus dubenėlius, pridėkite ledų ir miuslių (javainių). Šaukštu pakabinkite likusios karamelės petelnėje ir užpilkite ant viršaus. Patiekite nieko nelaukdami.
4
Patarimas: Viską galite pagražinti su mėtos lapeliu ant viršaus.