Karpis šampane

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Žmonės labai seniai suprato, kad žuvis yra vienas vertingiausių maisto produktų. O Kūčių ir Kalėdų dienomis - ji tiesiog nepakeičiama.

Ingredientai

2 kg karpio, 250 ml šampano,
125 g pievagrybių,
150 g sviesto, 250 g grietinės,
2 kiaušinių tryniai,
šaukštas miltų,
druska.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Paruošto karpio gabalus sudėti į troškintuvą, apipilti šampanu ir troškinti.
2
Grybus nuplauti, supjaustyti ir pakepti svieste, užpilti pasūdytos, su miltais sumaišytos grietinės.
3
Grybams baigiant troškintis supilti išplaktus trynius.
4
Kai išgaruos šampanas, žuvį apipilti grybų padažu ir 10 minučių kepti orkaitėje.