Kavos keksas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

250 g miltų
250 g sviesto
250 g cukraus
2 kiaušiniai + 2 tryniai
1 aš. kepimo miltelių
1 aš. vanilinio cukraus
2 aš. tirpios kavos
1 vš. karšto vandens***
Glajus:
35 g sviesto,
1 vš. tirpios kavos,
3 vš. pieno,
150 g cukraus pudros.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Kavą užpilame karštu vandeniu ir paliekame, kad atvėstų.
2
Cukrų, vanilinį cukrų ir sviestą ištriname iki baltumo, mušame po vieną kiaušinius. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir sijojame po truputuką į tešlą. Dalį tešlos nuimame, į ją įmaišome kavą. Į formą pilame baltos tešlos, ant viršaus kavos tešlą ir vėl baltos tešlos. Kepame apie minučių temperatūroje.
3
Glajui skirtą sviestą ištirpiname su pienu ir kava, gerai išmaišome, beriame pudrą ir maišome, kol ištirps. Ataušiname ir apipilame keksiuką.