Keksas “NEGRIUKAS”

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

Pirmi produktai:
margarinas: 200 gramų
cukrus: 2 stiklinės
kakava: 2 dideli šaukštai
vanduo: trys šaukštai
juodasis šokoladas: 100 gramų (nėra būtinas)
Antri produktai:
miltai: 1,5 stiklinės
soda: 1 šaukštelis (ne su kaupu)
grietinė arba kefyras: 5-7 šaukštai
kiaušiniai: 3-4
likeris arba kitoks alkoholis: truputis
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pradžioje visus pirmus išvardintus produktus sudėkime į puodą ir pakaitinkime, užvirus dar pavirkime maždaug minutes, kol masės viršus ims gražiai blizgėti.
2
Tuomet miltus sumaišykime su soda, supilkime į išvirtą masę ir išmaišykime. Supilkime grietinę arba kefyrą, įmuškime kiaušinių trynius, įpilkime likerio ar kito alkoholio. Viską gerai išmaišykime. Pabaigoje sudėkime išplaktus kiaušinių baltymus ir vėl viską atsargiai išmaišykime.
3
Viską kepkime iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Nuostabus keksas.