Kepsniai su morkomis

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Tai kepsneliai iš kiaulienos nugarinės - vienos vertingiausių kiaulienos dalių. Tai originalesnis, skanesnis recepto variantas - kepsneliai su troškintomis morkomis ir sūriu ant viršaus. Labai skanus pietų pasirinkimas.

Ingredientai

500 g kiaulienos nugarinės
300 g morkų
100 g sūrio
20 g sviesto
30 g aliejaus troškinimui
Prieskoniai: druska, pipirai, vegeta ir kiti pagal skonį
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Kiaulienos nugarinę supjaustyti norimo dydžio kepsniais, juos išmušti iki norimo storio. Apibarstyti prieskoniais ir palikti, kad jie įsigertų į mėsą.
2
Sutarkuoti morkas, įkaitinti aliejų keptuvėje, suberti morkas ir patroškinti, įdėti gabalėlį sviesto.
3
Ant suprieskoniuotų kepsnių dėti troškintas morkas.
4
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių, patepti aliejumi, sudėti kepsnius.
5
Praėjus 10-15 min. nuo kepimo pradžios įpilti vandens į kepimo skardą.
6
Orkaitėje kepti dar apie 45 min., kai kepsniai bus beveik iškepę ant morkų uždėti pjaustyto sūrio gabaliukus.
7
Palikti orkaitėje, kol sūris išsilydys.
8
Puikiai tinka patiekti su salotomis ir keptomis orkaitėje bulvėmis :)
9
Skanaus :)