Kepti bulviniai vėdarai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

bulvės: 10 (ganėtinai didelių)
lašiniai: 200 gramų (šviežių)
pienas: 1 stiklinės
svogūnai: 2 galvutės
malti pipirai: 1/2 arbatinio šaukštelio
druska: pagal skonį
kiaulių žarnos
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia nuskustas bulves sutarkuojame. Lašinius bei svogūnus ganėtinai smulkiai supjaustome bei pakepiname. Pieną pakaitiname iki virimo. Tada į tarkę supilame kepintus lašinius su svogūnais bei viską užplikiname su verdančiu pienu. Sudedame pipirus, druską bei labai gerai išmaišome.
2
Tuomet į išvalytas žarnas nekietai prikemšame paruoštų tarkių.
3
Tada skardą patepame riebalais arba aliejumi. Vėdarus gerai subadome stora adata, kad kepant šie nesutruktų. Po to dedame į karštą orkaitę bei kepame iki temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie valandas. Retkarčiais vis palaistome riebalais bei pabadome. Skanaus!