Kepti obuoliai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

4 obuoliai
1/4 puodelio trintų kepintų migdolų
2 šaukštai razinų
2 šaukštai pjaustytų džiovintų abrikosų
1/2 šaukšto trinto cinamono
2 šaukštai šviežių apelsinų sulčių
cukrus apibarstymui
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Įkaitinkite orkaitę iki 200⁰C.
2
Išimkite obuolio vidurį su sėklomis.
3
Naudodami peilį, gražiai nupjaukite obuolio viršų ir išimkite minkštimą. Minkštimo palikite pakankamai, kad obuolio sienelės kepant nesugriūtų.
4
Išimtą obuolio minkštimą supjaustykite kubeliais ir kartu su razinomis, migdolais, abrikosais, cinamonu bei apelsinų sultimis sudėkite į dubenį.
5
Mišinį atsargiai pilkite į obuolius leisdami jam truputėlį "išlipti" per viršų.
6
Ant obuolių atgal uždėkite nupjautą viršų ir ant jo truputėlį užpilkite mišinio bei pabarstykite cukraus.
7
Sudėkite obuolius į kepimo indą ir kepkite iki kol obuoliai truputį apvys ir jųviršūnėlės įgaus gražią rudą spalvą.
8
Baigus kepti, išimkite obuolius ir leiskite jiems atvėsti. Patiekite šiltus.
9
Patarimas: Obuolių dydis gali skirtis, todėl mišinio sudedamųjų ingredientų kiekis gali kisti.