Keptos bulvės su krevetėmis ir petražolėmis

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

bulvės: 8 vidutinio dydžio
krevetės: 500 gramų (didelės ir nevirtos)
česnakas: 4 skiltelės
petražolės: 1 sauja
sviestas: 100 gramų
druska
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia bulves nuplaukime bei nušveiskime šepetėliu. Lupenas palikime. Tada supjaustykime – centimetro storio riekelėmis, jas sudėkime į puodą, užpilkime pasūdytu verdančiu vandeniu. Kai užvirs, pavirkime maždaug – minutes, nupilkime vandenį, bulves aptepkime sviestu ir sudėkime į popieriumi išklotą skardą. Tada dėkime skardą į iki laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Bulvės turi gražiai apskrusti.
2
Tuomet česnaką, petražoles bei alyvuogių aliejų sutrinkime trintuvu iki vientisos masės, bei įberkime truputį druskos.
3
Po to nuvalykime krevetes. Ant iškepusių bulvių dėkime po krevetę, o ant viršaus dar po šaukštelį žalios masės. Tada maždaug minutėms pašaukime skardą į orkaitę, o išėmus jau galima valgyti. Skanaus!
4
Patarimas: Vietoje krevečių su česnakiniu sviestu galitm kepti bet kokias jūros gėrybes, kurias mėgstate ar vakarykštės virtos arba keptos vištienos likučius. O vietoje petražolių drąsiai galime įpjaustyti šviežių bazilikų, garžgarsčių, kalendros ar ko tik širdis geidžia. Tai labai geras būdas suvartoti kiek apvytusius žalumynus.