Kiaulienos nugarinės suktinukai orkaitėje

kiaulienos suktinukai orkaitėje

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Šiandien noriu pasidalyti su jumis gardžiausių kiaulienos nugarinės suktinukų receptu. Šie sultingi suktinukai įdaryti kvapniu žolelių ir česnakų mišiniu ir iki tobulumo iškepti orkaitėje su švelniomis morkomis ir bulvėmis. Nesvarbu, ar rengiate vakarienę, ar tiesiog ieškote skanaus ir lengvo patiekalo šeimai, šis receptas tikrai taps nauju mėgstamiausiu. Taigi imkitės gaminti! Šis receptas tinka 3-6 asmenims. Jei norite pamaitinti daugiau žmonių, galite paprasčiausiai pakoreguoti receptą, atitinkamai padidindami kiaulienos nugarinės suktinukų skaičių ir daržovių kiekį. Tik įsitikinkite, kad naudojate pakankamai didelę kepimo skardą, kad tilptų visi ingredientai. Taip pat gali tekti šiek tiek pailginti kepimo laiką, kad kiaulienos nugarinės suktinukai būtų iškepę. Štai kiaulienos nugarinės suktinukų receptas, kurį galite iškepti orkaitėje su bulvėmis ir morkomis. Kepimui paruošti reikia maždaug 15-20 minučių, o kepti - 45-60 minučių. Tai reiškia, kad nuo pradžios iki pabaigos receptas užtruks nuo 1 val. iki 1 val. ir 20 minučių. Į pasiruošimo laiką įeina laikas, per kurį kiaulienos nugarinės kepsnys supjaustomas griežinėliais, įdaru įdaru su žolelių mišiniu, susukamas ir surišamas virvele. Kepimo laikas - tai laikas, per kurį orkaitėje iškepa kiaulienos nugarinės suktinukai, morkos ir bulvės.

Ingredientai

1 kiaulienos nugarinės (apie 900-1400 g)
druskos ir pipirų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
50 ml smulkintų prieskoninių žolelių (pvz., rozmarino, čiobrelių ir petražolių)
4 skiltelės smulkinto česnako
4 morkos, nuluptos ir supjaustytos 2,5 cm gabalėliais
450 g nedidelių bulvių, supjaustytų ketvirčiais
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
2
Kiaulienos nugarinės suktinukus nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir pagardinkite druska bei pipirais.
3
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, žoleles ir česnaką.
4
Kiaulienos nugarinės suktinukus sudėkite ant pjaustymo lentos ir aštriu peiliu kiekvieną jų horizontaliai perpjaukite, kiekvieno kepsnio centre padarydami kišenę.
5
Į kiekvieno kiaulienos nugarinės suktinuko vidų įdėkite žolelių mišinio, tada kepsnį tvirtai suvyniokite ir sutvirtinkite virtuviniu špagatu arba mediniu smeigtuku.
6
Kiaulienos nugarinės suktinukus sudėkite į kepimo skardą, o aplink juos išdėliokite morkas ir bulves.
7
Kepkite suktinukus, morkas ir bulves apie 45-60 minučių arba kol kiaulienos nugarinės vidinė temperatūra pasieks 70 °C.
8
Išimkite kepimo skardą iš orkaitės ir leiskite kiaulienos nugarinės suktinukams 10 minučių pailsėti, tada supjaustykite ir patiekite.