Kopūstų pyragas su spanguolėm

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

miltai: 200 gramų
sviestas: 130 gramų (šaltas)
kiaušiniai: 4
vanduo: 2 valgomieji šaukštai
druska: truputis
kopūstai: 1/2 kopūsto
svogūnai: 1
aliejus: 2 šaukštai
cukrus
krapai
sūris: 100 gramų
spanguolės: saujelė
grietinė: 150 gramų
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia į miltus sudėkime supjaustytą sviestą, įmuškime vieną kiaušinį, įpilkime vandens, įberkime druskos bei užminkykime tešlą. Jos rutulį suvyniokime į foliją ir maždaug valandai laiko dėkime į šaldytuvą. Iš tešlos iškočiokime skritulį aplipdykime kepimo indą, subadykime šakute ir dar maždaug -iai minučių dėkime į šaldytuvą.
2
Tuomet kopūstą susmulkinkime ir kartu su supjaustytu svogūnu pakepinkime aliejuje. Pagardinkime druska, cukrumi, krapais. Uždenkime ir troškinkime, kol suminkštės. Atšalusia tešla apspauskime kepimo indą bei šonus. Tolygiai paskirstykime įdarą. Apibarstykime tarkuotu sūriu bei uogomis. Kiaušinius sumaišykime su grietine bei užpilkime ant viršaus. Galiausiai kepkime į iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug minučių.