Kumpio ir kiaušinių pyragas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

Tešlai:
miltai: 250 gramų
druska
sviestas: 100 gramų
kiaušiniai: 1
Įdarui:
svogūnai: 1
rūkytas kumpis: 100 gramų
pienas: 100 mililitrų
kiaušiniai: 3
fermentinis sūris: 200 gramų
petražolės: 1 arbatinis šaukštelis
šaldyti žirneliai: sauja
druska
malti juodieji pipirai
alyvuogių aliejus: 1 valgomasis šaukštas
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia dubenyje sumaišytus miltus bei sviestą pirštais sutrinkime iki trupinių.
2
Tuomet įberkime žiupsnelį druskos bei įmuškite kiaušinį. Viską gerai išminkykime.
3
Tada gautą tešlą iškočiokime bei ja išklokime kepimo skardą. Įdėkime į šaldytuvą bei palikime maždaug pusei valandos. Kol tešla šąla, pasigaminkime įdarą. Kumpį bei svogūną pjaustykime smulkiais gabalėliais, o sūrį sutarkuokime su burokine tarka.
4
Įkaitintame aliejuje pakepinkime svogūną bei kumpį, kol šie gražiai apkeps. Palikime atvėsti.
5
Tuomet įkaitinkime orkaitę iki laipsnių temperatūros ir pašaukime kepti prieš tai atšaldytą pyrago pagrindą apie minučių. Kiaušinius išplakime, įberkime druskos bei pipirų, taip pat smulkintas petražoles.
6
Po to į gautą kiaušinių plakinį sudėkime šaldytus žirnelius, tarkuotą sūrį bei apkeptus svogūnus su kumpiu.
7
Galiausiai ant iškepusio pagrindo supilkime pyrago įdarą. Išlyginkime paviršių bei vėl pašaukime kepti maždaug minučių. Po minučių ugnį sumažinkime iki laipsnių bei dar palikime kepti kažkur minučių. O dabar jau galime mėgautis!