Lėtai kepta avies blauzda su salotų lapais

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

1 ėriuko blauzda
Druskos ir pipirų pagal skonį
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
4 česnako skiltelės, perpjautos per pusę
Salotų lapai patiekimui
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C temperatūros.
2
Pagardinkite ėriuko blauzdą druska ir pipirais.
3
Orkaitėje įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies.
4
Apkepkite ėriuko blauzdą iš visų pusių, kol paruduos.
5
Į keptuvę sudėkite perpus perpjautas česnako skilteles.
6
Uždenkite keptuvę dangčiu arba folija ir perkelkite ją į įkaitintą orkaitę.
7
Kepkite lėtai 3-4 valandas arba kol ėriena suminkštės ir nukris nuo kaulo.
8
Patiekite lėtai keptą ėriuko blauzdą ant šviežių salotų lapų.
9
Apšlakstykite ėriuką ir salotas keptuvės sultimis.
10
Mėgaukitės aromatinga ir minkšta lėtai kepta ėriuko šlaunele su gyvybingų salotų lapais.