Lietiniai su bulvių ir sūrio įdaru

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

kvietiniai miltai: 2 stiklinės
rupūs ruginiai miltai: 1 stiklinė
sviestas: 5 šaukštai
druska: 1/2 arbatinio šaukštelio
šiltas vanduo: 150 mililitrų
bulvių: 4 (vid. dydžio)
lydytas sūris: 60 gramų
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia nuskutame bulves, supjaustome į keturias dalis bei užkaičiame
2
Tuomet sūrį sutarkuojame su burokine tarka.
3
Tada blynų tešlai sumaišome miltus su šaukštais sviesto, įberiame druskos bei pertriname.
4
Po truputį pilame vandenį bei maišome, kol gausime tamprią tešlą. Tešlą uždengiame lėkšte bei paliekame pusvalandžiui pastovėti.
5
Tešlą padaliname į maždaug – dalis, iš kiekvienos iškočiojame po lakštą.
6
Tuomet bulves sutriname, kai pravės, suberiame pusę sūrio, išmaišome.
7
Ant pusės lietinio uždedame bulvių masės, dar užberiame sūrio bei užlenkiame kita lietinio puse. Nededame daug įdaro, lietiniai neturi būti stori.
8
Patepame sulenktus lietinius sviestu bei dar kartą perlenkiame perpus. Gautą trikampį kiek pakočiojame.
9
Galiausiai įkaitiname keptuvėje sviestą ar aliejų bei iškepame lietinius su įdaru. Skanaus!