Lietiniai su varške

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

kvietinių miltų: 100 gramų
kiaušinių: 3
pieno: 1 stiklinė
sviesto: 1 valgomasis šaukštas
cukraus: 1 valgomasis šaukštas
Įdarui:
cukraus: 2 šaukštai
Maskarponės sūrio: 150 gramų
kreminės varškės: 150 gramų
Plakamosios grietinėlės: 100 mililitrų
citrinos sulčių: iš vienos citrinos
druskos: 1 arbatinis šaukštelis
vanilinio cukraus: 1 arbatinis šaukštelis
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia paruošiame lietinių tešlą: dubenyje labai gerai išmaišome persijotus kvietinius miltus, išplakame kiaušinius ir truputį šilto pieno. Tuomet supilame lydytą sviestą, likusį pieną bei nepamirštame tešlos pasūdyti.
2
Tada tešlą iki vientisos masės išplakame elektriniu plakikliu ir bent jau pusvalandį paliekame pastovėti šiltai, kad tešla išbrinktų.
3
Kai jau tešla bus paruošta, nedidelėje keptuvėje svieste iškepame lietinius bei juos padedame šiltai.
4
Tuomet varškę ištriname su maskarponės sūriu, cukrumi, pagardiname vaniliniu cukrumi bei citrinų sultimis (jų pilame pagal skonį). Atsargiai įmaišome iki standžių putų išplaktą grietinėlę.
5
Po to ant padėklo klojame blyną, bei aptepame varškės mase, susukame ir maždaug minučių kepame karštoje keptuvėje.
6
Galiausiai tiekiame su lydytu šokoladu, apelsinų gabalėliais bei mėtų lapeliais (arba pagal savo skonį). Skanumėlis!