Makaronai su kumpiu

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Ne dietiškas, bet labai greitas ir skanus receptukas, kai labai nėra laiko ar sveikatos stovėti prie puodų.

Ingredientai

Tešla:
600 g kvietinių miltų,
6 kiaušiniai,
6 šaukštai vandens,
aliejus: 1 šaukštas***
Padažas:
200 g Parmos kumpio,
4-5 šalavijų lapeliai,
100 g sviesto,
3/4 litro grietinėlės,
150 g šviežiai tarkuoto parmezano,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
tarkuoto muskato riešuto.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Iš nurodytų produktų pagaminkite tešlą, kaip aprašyta Švabiškų makaronų recepte http://virtuveje.lt/receptas/svabiski-makaronai/. Jei kiaušiniai maži, įdėkite dar vieną trynį.
2
Palikite tešlą pastovėti, po to iškočiokite ir supjaustykite pusės centimetro pločio juostelėmis.
3
Kumpį supjaustykite kubeliais ir pakepinkite įkaitintame svieste su supjaustytais šalavijų lapeliais.
4
Sudėkite grietinėlę, užvirinkite, įmaišykite sūrį. Pabarstykite druska, pipirais ir pastatykite šiltai.
5
Makaronus virkite pasūdytame vandenyje kaip nurodyta ant pakuotės, nupilkite vandenį, nuvarvinkite ir sumaišykite su padažu.
6
Patiekite dideliame dubenyje arba net, jei įmanoma, išskobtame parmezano sūryje.