Makaronų pudingas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Saldūs makaronų patiekalai patinka ne tik vaikams. Yra daug šio neįprasto skonio valgių receptų. Vienas paprastas desertas gaminamas iš makaronų, ypač plačių – jie dar šilti apibarstomi ruduoju cukrumi. Atskirame dubenėlyje prie jų patiekiamas kompotas – ir skanus patiekalas mažiems bei dideliems smaližiams paruoštas.

Ingredientai

1 litras pieno,
50 g maltų migdolų,
1/2 citrinos tarkuota žievelė,
2-3 šaukštai cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
1 žiupsnelis druskos,
3 kiaušiniai,
1 šaukštelis kvietinių miltų,
100 g plonų makaronų,
serbentų drebučių (pagal skonį).
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pieną užvirinkite su migdolais, citrinos žievele, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Kiaušinius atskirkite, baltymus atidėkite į šalį.
2
Trynius išmaišykite su kvietiniais miltais ir lėtai sumaišykite su plonais makaronais.
3
Viską pavirkite 8 minutes, kol makaronai suminkštės.
4
Kiaušinių baltymus išplakite iki putų ir pusę jų įmaišykite į masę.
5
Viską supilkite į dubenį ir ataušinkite, bet nesuspauskite.
6
Kitą pusę plaktų baltymų sumaišykite su serbentų drebučiais - jais papuoškite ir paskaninsite pudingą.