Maltinukai su įdaru

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Itin skanūs ir nesunkiai paruošiami maltinukai.

Ingredientai

600 g veršienos ar jautienos faršo
2 riekės batono
1/4 stiklinės pieno
1 svogūnas
po žiupsnelį druskos, maltų juodųjų pipirų
šaukštas smulkintų petražolių
Padažui:
šaukštas aliejaus
po pusę šaukšto miltų ir bulvių krakmolo
šaukštas smulkintų petražolių
stiklinė mišrių daržovių sulčių (salierų, paprikų, pomidorų, morkų ar kitokių mišinių)
po žiupsnelį druskos, maltų pipirų
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Sumaišykite mėsą su smulkiai pjaustytu svogūnu, petražolėmis, piene išmirkytomis bei nuspaustomis batono riekėmis, žiupsneliu druskos, pipirų ir suformuokite keturis kukulius.
2
Kiekvieno kukulio šoną įduobkite ir "įsodinkite" po kiaušinio puselę (faršas neturi dengti kiaušinio galo).
3
Pakepinkite aliejuje miltus, supilkite krakmolą, išmaišytą truputyje vandens, viską praskieskite sultimis, pabarstykite pipirais, žalumynais, užpilkite ant kukulių, sudėtų į kepimo indą, ir kepkite orkaitėje.
4
Patiekite su garuose virtomis daržovėmis - brokoliais, žiediniais kopūstais, morkomis, šparaginėmis pupelėmis.