Aprašymas
Skumbrė – paplitusi Atlanto vandenyne. Riebesnė pagaunama šiaurinėje dalyje. Šią žuvį geriausiai žinome rūkytą (šalto ir karto rūkymo), nes tokią rasime kiekvienoje parduotuvėje. Atlanto skumbrės užauga iki 60 centimetrų ilgio. Skumbrės mėsa daugiausia yra raudonai ruda, stipraus malonaus skonio ir kvapo. Joje yra daug vitamino B12 ir beveik dvigubai daugiau, nei lašišos mėsoje, omega-3 riebiųjų rūgščių. Skumbrė gali būti rūkoma, kepama, verdama ar naudojama
gaminti sašimi (straganina). Skandinavijoje ir Didžiojoje Britanijoje nepaprastai populiari konservuota skumbrė pomidorų padaže.
Komentarai
PALIKTI ATSILIEPIMĄ
El. pašto adresas nebus publikuotas.