Kūčioms ruošiamos strimelės receptas. Viskas labai paprasta, gaunasi skanu, jeigu strimelė parinkta tinkamo dydžio ir neužšaldyta.
Ingredientai
1kg strimelės (vidutinio dydžio)
100 ml augalinio aliejaus
5 morkų
5 svogūnų
česnako
čili
5 pomidorų
4 v.š. naminio pomidorų padažo
2 citrinų
malto cinamono
pipirų
druskos
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
Gaminimo eiga
1
Smulkiai supjaustome vieną didelį svogūną. Morkas nuskutame ir sutarkuojame burokine tarka ar daržovių trintuve.
2
Keptuvėje įkaitiname aliejų, pakepiname smulkintą svogūną, pasūdome, užberiame pipirų. Sudedame tarkuotas morkas, toliau kepiname apie 10 minučių, kol morkos šiek tiek paruduos. Dedame smulkintus pomidorus, troškiname kol gausis vientisa masė.
3
Pridedame naminio pomidorų padažo, cinamono, išmaišome, dar kepiname 3-5 minutes, kol tyrė pradės karamelizuotis, t.y. įgaus gražią terakotos spalvą. Ataušiname.
4
Išdarinėjame strimelę. Įkaitintame aliejuje apkepame. Strimelę sudedame į paruoštus indelius išspaudžiame citrinos ir užpilame pomidoru padažu. Uždarome indelius ir paliekame vėsioje vietoje skoniams persisunkti.
5
Papuošimui tinka keletas petražolių lapeliai, citrinos griežinėlių.
PALIKTI ATSILIEPIMĄ
El. pašto adresas nebus publikuotas.