Marokietiški jautienos iešmeliai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

Jautienos faršas: 450 g
Česnakai: 2 smulkiai supjaustytos skiltelės
Petražolės: 3 valgomieji šaukštai, smulkiai sukapotos
Kmynai: 2 valgomieji šaukštai
Kvapieji pipirai: 1 valgomasis šaukštas
Džiūvėsėliai: 2 valgomieji šaukštai
Alyvuogių aliejus: 1 valgomasis šaukštas ir dar šiek tiek užpilti ant iešmelių
Kuskusas: 1 1/2 stiklinės
Vištienos sultinys: 1 1/2 stiklinės
Druska: 1 valgomasis šaukštas
Jogurtas: 2/3 stiklinės, be priedų
Kiaušiniai: 1, išplaktas
Citrinos žievelė: smulkiai sutarkuota 1 citrinos
Citrinų sultys: 1 citrinos
Druska
Pipirai
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Įkaitinkite grilį iki vidutinės temperatūros. Į didelį dubenį sudėkite jautienos faršą, česnaką, šaukštus petražolių, prieskonius, džiūvėsėlius ir kiaušinį. Pabarstykite druska ir pipirais ir gerai išminkykite su rankomis. Padalinkite masę į gabalus.
2
Iš lėto perverkite masę iešmeliu ir padarykite ją dešrelės formos, kad nenukristų. Patepkite alyvų aliejumi ir kepkite apie 15 minučių kiekvieną pusę, kol iškeps. Tada nuimkite nuo grilio ir palikite lėkštėje atvėsti 5 minutes.
3
Kol mėsa kepa, paruoškite kuskusą: supilkite sultinį ir druską į vidutinio dydžio keptuvę ir užvirinkite. Tada nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite kuskusą. Uždenkite dangčiu ir palikite 10 min, kol skystis susigers ir kuskusas suminkštės. Paplakite šakute ir įmaišykite alyvų aliejų bei šaukštą petražolių. Užberkite pipirų ir uždenkite, kad neatšaltų.
4
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite jogurtą su citrinos žievelėmis ir paskaninkite druska ir pipirais.
5
Į kiekvienos iš lėkščių vidurį įdėkite po šaukštą ar du kuskuso, padėkite po iešmelį jautienos iš kiekvienos pusės ir užpilkite jogurtiniu citrinų padažu. Patiekite iškart.
6
Patarimas: patiekite su agurkų salotomis.