Maskarponės tortas su juodaisiais serbentais

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

Pagrindui:
300 g sausainių
150 g sviesto
Varškės kremui:
500 g maskarponės,
indelis jogurto,
100g cukraus,
1 v.š. vanilinio cukraus,
Pusės citrinos sulčių ir šaukštelis tarkuotos žievelės,
2v.š. želatinos.
Juodųjų serbentų užpilui:
400 gr. juodųjų serbentų,
100 gr. cukraus (pagal skonį),
3 v.š. želatinos,
4 v.š. vandens.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Sausainius susmulkiname, sviestą išlydome, sumaišome ir sudedame formon.
2
Juodųjų serbentų užpilas. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Serbentus beriame į puodą, pilame v.š. vandens. Beriame cukrų ir paverdame ant nedidelės ugnies, kol serbentai suminkštės. Cukraus pilti pagal skonį, nuolat ragaujant, kokio saldumo sirupas. Į karštą serbentų sirupą pilame želatiną, išmaišome. Palaukiame, kol atvės.
3
Varškės kremas. Į maskarponės varškę pilame jogurtą, cukrų, citrinos sultis, žievelę, išmaišome. Išbrinkiname ir ištirpiname želatiną, supilame, išmaišome.
4
Ant sustingusio pagrindo pilame truputį mažiau nei pusę varškės kremo, ant jo - serbentų sirupą, vėl varškės kremas ir sirupas.
5
Keliaujame valandoms šaldytuvan.