Meksikietiški ryžiai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Sukate galvą ką pagaminti šeimai? O gal norisi kažko neįprasto ir netradicinio? Pabodo tradinis garnyras prie šeimyninių pietų? Nesijaudinkite, šis meksikietiškų ryžių receptas būtent Jums! Ryškaus skonio meksikietiški ryžiai ne tik pagardins šeimyninius pietus, tačiau labai skanūs valgant juos paprastai - kaip ryžių troškinį ar guliašą. Patiks tiek mažiems, tiek dideliems :)

Ingredientai

3 šaukštai aliejaus (geriausiai tinka daržovių)
0,5 l vištienos sultinio
0,5 puodelio pomidorų padažo
1-2 puodeliai nevirtų ryžių
Priedai: česnakas, druska, kuminas, žalumynai
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Įkaitinti keptuvėje/puode aliejų, padaryti vidutinę ugnį.
2
Suberti ryžius, juos nuolat pamaišyti, kol šiek tiek paruduos.
3
Suberti priedus: česnaką, druską, kuminą, išmaišyti ir dar palikti, kad ryžiai įgytų auksinį atspalvį.
4
Supilti pomidorų padažą ir sultinį, išmaišyti. Palaukti, kol užvirs.
5
Užvirus, padaryti labai silpną ugnį, uždengti dangtį, palikti taip troškintis 20-25 min.
6
Tuomet ryžius pamaišyti, pagardinti žalumynais ir skanauti :)