Mielinis velykų pyragas (Velykinė “boba”)

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

mielės: 25 gramai
pienas: 150 mililitrų
sviestas: 100 gramų
druska
miltai: 700 gramų
kiaušiniai: 3
razinos: 100 gramų
Glazūrai:
cukraus pudra: 3 šaukštai
citrinos sultys: 1 valgomasis šaukštas
romas: 1 valgomasis šaukštas (neprivaloma)
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia mieles ištriname su keliais šaukštais cukraus bei trupučiu pieno. Šiek tiek pašildome. Paliekame, kad susidarytų mielių "kepurėlė".
2
Tuomet pakaitiname likusį pieną, į jį sudedame sviestą, druską, bei likusį cukrų. Atvėsiname. Supilame mielių masę.
3
Suberiame miltus, gerai išmaišome. Uždengiame bei paliekame šiltai maždaug valandai, kol tešla padvigubės.
4
Tada kai tešla pakyla, įmušame kiaušinių trynius. Gerai išmaišome. Atsargiai įmaišome iki standumo išplaktus kiaušinių baltymus. Suberiame razinas. Labai gerai išsukame.
5
Tešlą sukrečiame į tradicinę "velykinės bobos" - cilindrinę kepimo formą, išteptą sviestu bei pabarstytą miltais. Tešlos turėtų būti iki pat viršaus. Jei tokios formos neturime, puikiai tiks ir apvali forma keksui.
6
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių, kol įbestas ir ištrauktas medinis pagaliukas bus sausas ir švarus. Pilnai atvėsiname ir padėję formą ant šono, atsargiai išimame Velykinę "bobą".
7
Galiausiai glazūrai visus produktus sumaišome. Aptepame velykinio pyrago viršų. O dabar jau mėgaujamės, skanaus!