Moliūgo ir medaus desertas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Lietuviško derliaus didybė - moliūgas. Paprastai jis ant mūsų stalo būna žiemos mišrainių pavidalu. Tačiau ar pagalvojote, kad iš moliūgo galima pasigaminti labai skanų ir sveiką skanėstą, kurio paragavus ši sveika ir maistinga daržovė ant Jūsų stalo atsiras dažniau, o valgyti ją bus vienas malonumas!

Ingredientai

1 kg moliūgo
4 šaukštai sviesto
4 šaukštai medaus
Prieskoniai: imbieras (milteliai), riešutai (galima susmulkinti) ir kiti mėgiami pagal skonį
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Supjaustyti moliūgą plonais gabalėliais.
2
Ištirpinti sviestą, jį sumaišyti su skystu medumi ir prieskoniais.
3
Gautu mišiniu aptepti moliūgo gabalėlius iš abiejų pusių.
4
Sudėti ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi ir kepti 190 laipsnių orkaitėje 20-25 min.