Morkų duona

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Ši duona kvepia pyragėliais, morkos suteikia drėgmės ir minkštumo. Šią duonelę nebūtina suvalgyti iš karto, ji puikiai tinka paskrudinta ir pagardinta įvairiomis užtepėlėmis. Labai skanus skonis!

Ingridientai

30 g šviežių mielių
300 ml kefyro
250 g morkų (2-3 didelės)
200 g viso grūdo kvietinių miltų
400 g kvietinių miltų
Prieskoniai: 1 šaukštelis cukraus, 3 šaukšteliai druskos, 1 šaukštelis kmynų, ir kiti mėgiami
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Mieles ištrinti su pora šaukštų vandens, įberti cukraus.
2
Miltus persijoti į dubenį, suberti visus prieskonius.
3
Morkas nuskusti, sutarkuoti burokine tarka.
4
Miltuose padaryti įdubą, supilti mieles ir kefyrą, subersti tarkuotas morkas, išmaišyti. Pirmiausia maišyti šaukštu paskui rankomis. Tešla turi gautis lipni, minkšta, nepadauginti miltų, kad duona nebūtų kieta.
5
Minklę pridengti rankšluosčiu ir leisti pastovėti bent 10 min.
6
Tešlą perkelti ant stalo dar kartą paminkyti (minkyti nebus patogu, nes trukdys morkos). Tešlą sudėti atgal į indą ir palaikyti uždengus dar apie valandą, kad iškiltų.
7
Suformuoti duonos kepaliuką, dėti į kepimo indą, peiliu įpjauti viršūnėlę, palikti, kad dar kartą pakiltų (30-60 min.).
8
Duoną dėti kepti, kai minklė bus pasipūtusi, iškilusi.
9
Kepaliuko virtų pabarstyti miltais, kepti 200 laipsnių orkaitėje 35-40 min.
10
Iškepusią duoną dar 30 min palaikyti kepimo inde, o vėliau ištraukti.
11
Štai ir viskas! Daug instrukcijų, nemažas laukimas, tačiau gautos duonelės skonis viską atperka!
12