Morkų suflė

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Morkos - labai skani, maistinga ir sveika daržovė, tačiau pripažinkime, jog morkų tiek daug ir nesugriaušime, tad pasigaminkite morkų suflė! Skamba įdomiai ir skaniai? Išbandykite ir įvertinkite!

Ingredientai

500 g morkų
3 kiaušiniai
100 g svogūnų
200 ml (padažui)
2 šaukštai miltų (padažui)
2 šaukštai sviesto (padažui)
Prieskoniai: druska, pipirai, cukrus pagal skonį (padažui)
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pasūdyti vandenį ir išvirti morkas bei svogūnus, nusunkti ir pertrinti per sietelį.
2
Padažo gamyba: keptuvėje išlydyti sviestą, maišant suberti miltus, šiek tiek pakepti, maišant supilti šaltą pieną, padažui užvirus suberti prieskonius ir patraukti nuo ugnies.
3
Kol padažas dar karštas suberti pertrintas daržoves, kiaušinių trynius, išmaišyti. Baltymus standžiai išplakti ir suberti į bendrą masę. Atsargiai įmaišyti.
4
Masę suberti į kepimo indą ir kepti 170 laipsnių orkaitėje apie 15 min, paskui 35 min 190 laipsnių orkaitėje.
5