Naminis jogurtas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Paprasčiau turbūt jau ir nebūna.

Ingredientai

1 litrui jogurto:
1 litro 3,5 % riebumo pieno (galima naudoti ir naminį)
150 mililitrų natūralaus lietuviško jogurto be priedų (naudoju bios jogurtą)
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pieną užvirinau, sumažinau kaitrą ir pavirinau minutes vis pamaišydama, kad neprisviltų ir neišbėgtų.
2
Jei norit, kad jogurtas būtų skystesnis, pieną užtenka pakaitinti iki užvirimo.
3
Pavirintą pieną nukėliau ir palikau atvėsti iki kambario temperatūros (turi būti šiltas, kad įmerkus pirštą, nebūtų karštas).
4
Į atvėsusį pieną sudėjau natūralų jogurtą.
5
Išmaišiau ir palikau uždengus indą pernakt, kad prisidaugintų jogurto bakterijų ir pienas virstų jogurtu (gaminau vakare).
6
Pusryčiams jau turėjome skanaus jogurto :).