Obuolienė žiemai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Atėjus obuolių metui mėgaujamės jų derliumi, o mes siūlome obuoliai mėgautis visus metus! Obuolienė - itin skanus desertas ir pagardinimas, kuris lepins Jus visus metus, net ir pasibaigus obuolių sezonui. Kai žiemą trūks kažko šviežio, skanaus, palepinsite save nepaprastai skania obuoliene. Ji puikiai tinka patiekta su lietiniais blynais, varške ar net ant batono riekės su pienu. Pagaminta namuose ir su meile!

Ingridientai

3-4 kg obuolių (alyvinių arba ananasinių)
1 kg cukraus (priklauso nuo Jūsų skonio ir obuolių saldumo)
Prieskoniai: cinamonas, gvazdikėliai
Puodelis vandens
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Obuolius nulupti, išimti sėklas ir sutarkuoti stambia tarka.
2
Sudėti į puodą, įpilti puodelį vandens, sudėti prieskonius ir pavirti ant silpnos ugnies apie 30 min.
3
Suberti cukrų ir pavirti dar apie 20 min.
4
Obuolienę supilti į sterilizuotus stiklainėlius.
5