Orkaitėje kepti įdaryti kalmarai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Tai puikus užkandis, kurį galite valgyti ir karštą ir šaltą. Patikėkit – valgys net ir tie, kurie nemėgsta kalmarų arba įsivaizduoja, kad jų nemėgsta, tik nesakykit, iš ko pagamintas patiekalas.

Ingredientai

4 kalmarų
6 kiaušinių
300 g pievagrybių
150 g fermentinio sūrio
česnako 2-3 skiltelės,
svogūno laiškų
krapų
druskos: pagal skonį
maltų juodųjų pipirų: pagal skonį
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Grybus supjaustome griežinėliais ir minutes kepame aliejuje. Pasmulkiname krapus, svogūno laiškus, česnaką, sutarkuojame sūrį. Kiaušinius mušame į grybus, įberiame pipirų, druskos ir kepame maišydami apie minutes.
2
Sudedame krapus, svogūno laiškus, česnaką ir sūrį, išmaišome. Paruoštą masę kemšame į kalmarus. Ertmes uždarome smeigtukais.
3
Įdarytus kalmarus kepame nedaugiau minučių iki įkaitintoje orkaitėje.
4
Tiekite karštus arba šaltus (jei tieksite šaltus – supjaustykite griežinėliais.). Pirštelius laižysite.