Pašėlusios bulvės

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

550 g bulvių - supjaustytų kubeliais,
2 ir 6 šaukštai alyvų aliejaus,
1 didelis svogūnas - smulkiai sukapotas,
2 skiltelės česnako - susmulkintos,
6 šaukštai alyvuogių,
6 dideli gerai prinokę pomidorai (arba 600 g pomidorų iš skardinės),
4 šaukštai baltojo vyno,
1 džiovinta aitriosios paprikos ankštis,
1 šaukštas citrinų sulčių.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, ant mažos ugnies pakepinkite svogūnus.
2
Kai suminkštės, suberkite česnakus. Tuo metu kitoje keptuvėje įkaitinkite 6 šaukštus aliejaus, jame ant stiprios ugnies 5 min. pakepinkite bulvių kubelius.
3
Sumažinkite liepsną ir kepkite bulves dar 20 min. dažnai pamaišydami.
4
Į keptuvę su svogūnais sudėkite pomidorus, alyvuoges, susmulkintą aitriosios paprikos ankštį, supilkite vyną ir virkite, kol sukris.
5
Sudėkite į padažą bulves, išmaišykite, sustiprinkite liepsną, kad padažas sutirštėtų, o bulvės tolygiai jo prisisunktų.
6
Citrinų sultys sustiprina aitriųjų paprikų efektą, galima jų dėti ir daugiau arba dar įpilti šlakelį kitą tabasco padažo - nelygu, kaip jums atrodo aštru.