Perlinių kruopų sriuba su agurkais

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Perlinės kruopos – kruopos iš nulukštentų nesmulkintų šlifuotų miežių grūdų. Šią grūdinę kultūrą vertino senovės graikai, romėnai, žydai ir kitos tautos. Perlines kruopas skanu naudoti sriubose, guliašuose, nes jos ne tik suteikia patiekalams aromato, bet ir sutirština juos. Be to, tai puiki alternatyva ryžiams, bulvėms ar makaronams.

Ingredientai

3 bulvių,
2 nedidelių morkų,
3 – 4 saujų perlinių kruopų,
1,5 – 2 l sultinio,
2 raugintų agurkų,
kuokštelio petražolių,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio druskos.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Kubeliais pjaustytas bulves ir morkas metame į verdantį sultinį.
2
Beriame kruopas, kurias galime prieš tai šiek tiek pamirkyti. Užverdame.
3
Daržovėms ir kruopoms suminkštėjus suberiam pjaustytą raugintą agurką ir smulkintas petražoles.
4
Pasūdome ir papipiriname.
5
Leidžiame kelias minutes pavirti.
6
Kas mėgsta sriubą pasigardina šaukšteliu grietinės.
7
Skanaus ir prisiminkime kruopas!