Pikantiška varške įdarytos bulvės

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

bulvės: 5
alyvuogių aliejus: 2 valgomieji šaukštai
svogūnai: 1/2 svogūno
varškė: 200 gramų
grietinėlė: 1 valgomasis šaukštas
česnakai: 1 skiltelė
bazilikai: 1 arbatinis šaukštelis (džiovinti)
druska
juodieji pipirai
fermentinis sūris: 100 gramų
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia įkaitinkime orkaitę iki laipsnių temperatūros.
2
Tuomet bulves nuplaukime ir gerai nušveiskime odeles. Keliose vietose subadykime šakute, ištepkime aliejumi bei kepkime įkaitintoje orkaitėje ant grotelių maždaug – minučių, kol bulvės bus iškepusios bei minkštos.
3
Tada kol bulvės kepa, paruoškime varškės įdarą. Pusę svogūno smulkiai supjaustykime bei pakepinkime, kol šis taps skaidrus. Sumaišykime su varške, grietinėle bei sutrintu česnaku. Pagardinkime žiupsneliu džiovinto baziliko, druska bei pipirais pagal savo skonį.
4
Jau iškepusias bei šiek tiek atvėsusias bulves perpjaukime išilgai per pusę į dvi dalis. Išskobkime jas ir palikime maždaug centimetro storio bulvės „dubenėlio“ sieneles.
5
Tada paruošta varškės mase pripildykime bulvių puseles. Viršų apibarstykime tarkuotu fermentiniu sūriu.
6
Galiausiai kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug – minutes, kol įdaras sušils, o sūris išsilydys bei gražiai apskrus. Patiekime į stalą karštas. Ragaujam!