Plovas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Plovas - tai aziškas patiekalas, tačiau lietuviai jį taip pat mėgsta (bent jau mūsų šeimoje :) ). Šio patiekalo skonis tikrai labai skanus, jis yra sotus pasirinkimas pietums, taip pat maistingas. Plovas greitai pagaminamas, bet reikės šiek tiek kantrybės troškinant mėsytę, nes ilgiau patroškinta ji daug skanesnė ir mieliau valgoma galutiniame variante. Išbandykite :)

Ingredientai

0,5 kg kiaulienos sprandinės
3 pakeliai ryžių
3 didelės morkos
Šiek tiek pomidorų padažo
Prieskoniai: svogūnas, česnakas, paprika, poras, druska, pipirai ir kiti mėgiai
Šiek tiek aliejaus troškinimui
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Įkaitinti keptuvėje aliejų, patroškinti supjaustytos sprandinės gabaliukus (troškinti, kol suminkštės).
2
Mėsytei baigiant troškintis suberti tarkuotas morkas, prieskonius. Viską kartu patroškinti.
3
Išvirti 3 pakelius ryžių.
4
Paruoši didesnį puodą, suberti išvirtus ryžius.
5
Į puodą su ryžiai dėti mėsytės ir morkų troškinį, viską išmaišyti.
6
Uždėti pomidorų padažo, išmaišyti.
7
Štai ir viskas :)