Pomidorai savo sultyse

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Pomidorai - itin vasariška, ryški ir labai skani uoga (botaniniu požiūriu) arba daržovė buitiniu :) Na, kad ir kaip ten bebūtų, siūlome išmėginti šį receptą žiemai :)

Ingredientai

3 kg nedidelių pomidorų
2 kg stambių pomidorų
80 g druskos
50 g cukraus
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Smulkius pomidorus pabadžius sudėti į stiklainius. Stambius - supjaustyti ir pakaitinti puode, bet neužvirti.
2
Karštą masę pertrinti per sietelį, joje ištirpinti cukrų ir druską.
3
Į stiklainį su smulkiais pomidorais sudėti pomidorus su jų mase, taip, kad sulčių būtų 2 cm žemiau stiklainio krašto.
4
Pasterizuoti 85 laipsnių orkaitėje (1 l - 25-30 min) arba verdančiame vandenyje 8-9 min.