Pomidorų ir sūrio apkepas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Varškės apkepas, mėsos apkepas ir visokie kitokie apkepai... Bet ar galėjote pagalvoti, kad galima labai nesudėtingai ir pigiai pasigaminti nė kiek neprastesnį apkepą, kurio pagrindiniai ingredientai - sūris ir pomidorai?! Vasariškas, lengvas, greitai pagaminamas ir su daug išsilydžiusio sūrio - štai koks šis naujasis įdomusis apkepas :)

Ingredientai

4-6 pomidorai
2 puodeliai sutarkuoto sūrio (mocarelos, čederio ar kito mėgiamo) + pabarstymui ant viršaus
2 kiaušiniai
10 g sviesto
1 galva smulkinto svogūno
2 skiltelės česnako
Prieskoniai: druska, pipirai, bazilikas, špinatai ir kiti mėgiami
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Supjaustykite pomidorus į griežinėlius, ant jų užpilkite druskos ir palikite, kad pastovėtų apie 20 min.
2
Per tą laiką keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite į jį smulkintą svogūną ir česnako skilteles, patroškinkite svieste, kol suminkštės (iki 10 min.)
3
Suberkite svieste pakeptus svogūnus ir česnakus į dubenį, į jį suberkite sūrį, įmuškite kiaušinius, pagardinkite prieskoniais ir gerai išmaišykite.
4
Nuo paliktų pastovėti pomidorų nusunkite vandens perteklių, griežinėliais užpildykite paruoštos kepimo formos (padengtos kepimo popieriumi arba išteptos sviestu) pirmą sluoksnį, tuomet dėkite sūrio mišinį, vėl pomidorų griežinėlius ir tęskite sluoksniavimą.
5
Panaudojus visus ingredientus ant viršaus užberkite dar šiek tiek sūrio.
6
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 35-40 min. Iškepus leiskite šiek tiek pastovėti.