Purusis sūrio pyragas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Minkštutis, lengvas ir purus sūrio pyragas, dar populiariai vadinamas "cheese cake", kurio gamybai neprireiks brangių ir sunkiai parduotuvėse randamų ingredientų, ir kurio skonis ir tiesiog nuostabus. Puikus desertas ne tik patiems paskanauti, bet ir svečius pavaišinti.

Ingredientai

250 g kreminio sūrio (galima pakeisti į varškę, pertrintą grietinėle)
6 dideli kiaušiniai
1 pakelis neriebios grietinės
1 puodelis cukraus
Šiek tiek druskos ir vanilės
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Paruošti kepimo indą, jį padengti kepimo popieriumi, įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių.
2
Į dubenį sudėti kreminį sūrį arba varškę, pertrintą grietinėle, maisto trintuvu trinti iki vientisos tolygios masės, tuomet po vieną išmušti kiaušinius ir trinti toliau, sudėti likusius ingredientus, tuomet viską sumaišyti ir sutrinti kartu.
3
Gautą masę supilti į kepimo indą. (Jei naudojate specialų pyragų/tortų indą, jį galima įdėti į skardelę ir aplinkui užpilti vandens, taip kepiniai gražiau ir geriau iškepa).
4
Kepti 10 min 200 laipsnių orkaitėje, vėliau dar apie 50 min. 180 laipsnių orkaitėje.