Pyragas su aitriąja paprika

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Svečius suviliokite meksikietišku patiekalu - aitriąja paprika kukurūzų miltų dubenėlyje.

Ingredientai

Keptas dubenėlis:
150 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 nepilnas šaukštelis druskos
85 g kukurūzų miltų
2 šaukšteliai cukraus pudros
1 nepilnas šaukštelis aitriosios paprikos
115 g sviesto arba margarino
1-2 šaukštai vandens
Įdaras:
1 šaukštas aliejaus
1 pjaustyta paprika
svogūnų laiškai
3 traiškytos česnako skiltelės
Šiek tiek druskos
450 g maltos jautienos
400 g smulkintų konservuotų pomidorų
225 g virtų, plautų pupelių
115 g kukurūzų
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
2
Į dubenį suberti miltus, kepimo miltelius, druską, kukurūzų miltus, cukrų ir aitriąją papriką.
3
Sviestą trinkite, kol masė bus panaši į trupinius, tada įpilkite vandens, kad gautųsi tvirta, nelipni tešla.
4
Tešlą įtieskite į kepimo formą, padarykite kraštų rieveles. Šakute subadykite tešlos dugną ir šonus.
5
Iš tešlos padarytą dubenėlį uždenkite kepimo popieriumi, ant jo supilkite pupeles ir kepkite orkaitėje 25 min.
6
Paskui kepimo popierių su pupelėmis nuimkite, o tešla išklotą pyrago formą vėl kepkite orkaitėje dar 5 - 10 min.
7
Kol tešlos dubenėlis kepa, keptuvėje įkaitinkite aliejų ir maišydami 5 min. pakepkite paprikas. Suberkite svogūnų laiškus, česnakus, druską, jautieną ir pakepkite dar šiek tiek laiko.
8
Įmaišykite pomidorus, pupeles, kukurūzus ir viską užvirkite. Sumažinę liepsną virkite 10 min., kol sumažės skysčio.
9
Įdarą supilkite į karštą iškeptą dubenėlį.