Pyragas su pieno pudingu

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Turkiškai muhallebi yra pieno pudingas, be kurio tikriausiai neužaugo nė vienas Turkijos vaikas. Be to, jis dažnai naudojamas kaip kitų pudingų pagrindas. Kadangi Turkijoje į desertus retai kada dedama grietinėlės, šis pieno pudingas verdamas vietoj kremo biskvito lakštams, dar dažniau sausainiams pertepti. Pyragui pagaminti neprireiks daug pastangų. Svarbiausia – jame dera tai, ką mėgsta turkai: pieno pudingas, baltasis šokoladas ir kokosai.

Ingredientai

Šokoladinis pyragas (paruoštas arba pirktas parduotuvėje)
Muhallebi (turkiškas pieniškas pudingas)
Šokoladinis Ganache
Smulkinti pistacijos (neprivaloma, papuošimui)
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Į pagrindą dėkite šokoladinio pyrago sluoksnį.
2
Ant pyrago užtepkite sluoksnį muhallebi (pieniško pudingo).
3
Ant viršaus uždėkite dar vieną šokoladinio pyrago sluoksnį.
4
Procesą kartokite, kol susidarys norimi sluoksniai.
5
Baigdami tortą apliekite šokoladiniu ganache.
6
Pasirinktinai papuošimui pabarstykite viršų smulkintomis pistacijomis.
7
Prieš patiekdami leiskite tortui sustingti ir atšalti.