Pyragas su sūriu ir svogūnais

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

fetos sūris: 300 gramų
grietinė: 200 gramų
kvietiniai miltai: 125 gramai
kietas tarkuotas sūris: 125 gramai
alyvuogių aliejus: 100 gramų
sviestas: 50 gramų
kiaušiniai: 3-4
svogūnai: 2 galvos
kepimo milteliai: 1/2 arbatinio šaukštelio
malti juodieji pipirai: pagal skonį
druska: pagal skonį
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia svogūnus supjaustome žiedais bei kepame maždaug minučių sviesto ir aliejaus mišinyje (šaukštą aliejaus pasiliekame). Atvėsiname. Tuomet kiaušinius sumušame į didelį dubenį, sudedame svogūnus, suberiame pusę tarkuoto sūrio, susmulkintą fetos sūrį, supilame grietinę, įberiame kepimo miltelius, druską, pipirus bei šluotele viską išplakame.
2
Galiausiai kepimo indą aukštais kraštais ištepame likusiu aliejumi, sukrečiame tešlą, apibarstome likusiu tarkuotu sūriu bei kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug minučių.