Rabarbarų pyragas

rabarbarų pyragas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Rabarbarų pyragas - saldus ir rūgštus desertas, paprastai gaminamas iš šviežių rabarbarų stiebų, cukraus ir miltų. Rabarbarai pasižymi unikaliu rūgštoku ir gaiviu skoniu, kuris puikiai dera su saldžiais ingredientais, pavyzdžiui, cukrumi ir kai kuriais vaisiais. Kepant pyragą rabarbarai tampa minkšti ir švelnūs, o įdaro skoniai susilieja ir sukuria gardų ir sotų desertą. Kai kurie žmonės į rabarbarų pyragą mėgsta dėti kitų ingredientų, pavyzdžiui, braškių ar aviečių, kad pyragas būtų dar saldesnis ir skanesnis. Apskritai rabarbarų pyragas yra skanus ir gaivus desertas, kuris puikiai tinka vasaros metu.

Ingredientai

3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė aliejaus
5 rabarbarų lapkočiai (dideli)
3 arb. šaukšteliai kepimo miltelių
vanilinis cukrus
miltai
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Rabarbarų lapkočius nuplauname, nulupame ir supjaustome apie 1cm kubeliais. Tuomet apipilame 4 šaukštais cukraus.
2
Su cukrumi išplakame kiaušinius, tuomet supilame aliejų ir vėl išplakame.
3
Į paruoštą masę įdėti kepimo miltelius, vanilę ir miltų, kad gautųsi tiršta tešla, vėl viską gerai išmaišyti.
4
Į gautą masę sudėti anksčiau paruoštus rabarbarus su visus susidariusiu saldžiu skysčiu, ir sumaišius, papildžius miltais iki reikiamo tirštumo galiausiai supilti masę į aliejumi išteptą skardą.
5
Pyragą kepti apie 35 min. 190 laipsnių karštumo orkaitėje.