Riešutiniai sausainiai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Itin lengvai pagaminamas skanėstas, kuriam prireiks vos keleto ingredientų. Gaminimas užtrunka vos keletą minučių, tačiau teks išbandyti savo kantrybę, kol sausainiukai lėtai keps. Visgi jų skonis ir išvaizda verti laukimo.

Ingridientai

0,5 kg sūdytų žemės riešutų
0,5 kg nesūdytų žemės riešutų
350 g šokolado gabalėlių (galima maišyti pienišką, baltą ir juodą šokoladus, taip pat galima dėti ir daugiau)
0,5 kg baltos migdolų žievelės
Riešutų sviestas (nėra būtina)
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Į indą sudėti žemės riešutus, suberti šokolado gabalėlius, supjaustytą gabalėliais migdolų žievelę.
2
Indą palikti ant silpnos ugnies, uždengti dangčiu ir leisti riešutų masei troškintis.
3
Po kiek laiko viską išmaišyti, palikti dar pasitroškinti. Apie (1,5 -2 val.)
4
Paruoštą masę imti šaukštu, dėti ant skardos, padengtos kepimo popieriumi ir palikti šaldytuve, kad sustingtų.