Riešutiniai torteliai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Nuostabaus skonio riešutiniai torteliai

Ingredientai

4 kiaušiniai,
300 g cukraus,
10 šaukštelių karštos stiprios kavos,
270 g kvietinių miltų,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
300 g maltų lazdynų riešutų,
250 g pieno,
pakelis vanilinio cukraus,
280 g sviesto,
200 g cukraus miltelių,
1 kiaušinio trynio,
100 g šokolado,
plaktos grietinėlės paruošti.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Gerai išsukite trynius su cukrumi, supilkite kavą ir plakant laipsniškai suberkite 200 g miltų, kepimo miltelių ir 150 g riešutų mišinį.
2
Į gautą tešlą įmaišykite standžiai išplaktus baltymus.
3
Supilkite ją į sviestu išteptą bei miltais pabarstytą skardą, iškepkite iki 220 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje ir ataušinkite.
4
Kremo paruošimas:
5
Pieno, 50 g miltų bei vanilinio cukraus mišinį maišant kaitinkite, kol sutirštės. Į ataušusią masę sudėkite su cukraus milteliais bei tryniu išsuktą sviestą ir išplakite.
6
Kepinį perpjaukite išilgai pusiau, pertepkite kremu, supjaustykite, kiekvieną gabaliuką apliekite glajumi iš šokolado bei 60 g sviesto, pabarstykite riešutais, papuoškite grietinėle.