Riešutų duona

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Riešutai - tai itin maistingas ir sveikas pasirinkimas. Juos galima valgyti ne tik užkandžiams, tad siūlome pasigaminti sveikuolišką, naminę, pilną maistingųjų medžiagų, sočią riešutų bei kitų sėklų duonelę.

Ingridientai

100 g migdolų
100 g žemės riešutų
100 g moliūgų sėklų
100 g išlukštentų saulėgrąžų sėklų
100 g sezamo sėklų
100 g linų sėmenų
4 kiaušiniai
2 šaukštai aliejaus
Prieskoniai: žiupsnelis druskos ir cukraus
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Smulkintuvu sutrinti trečdalį visų pasirinktų riešutų, sėklų ir sėmenų. Trinti, kol masę pasidarys lipni.
2
Likusius riešutus šiek tiek pasmulkinti, likusias sėklas galima palikti nesmulkintas.
3
Maltą riešutų, sėklų ir sėmenų masę sumaišyti su pasmulkintais likusiais riešutais ir sėklomis.
4
Įmušti kiaušinius ir supilti aliejų, suberti prieskonius, viską išmaišyti.
5
Masę sudėti į paruoštą kepimo indą.
6
Įkaitinti orkaitę iki 150 laipsnių ir duonelę kepti apie valandą.
7
Iškeptą duonelę palikti atvėsti, supjaustyti ir skanauti.
8
9
10