Rūkyta žuvimi įdarytos bulvės

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

12 nesukrintančių bulvių,
200 ml grietinėlės,
2 porai (tik baltoji dalis),
1 kiaušinis,
50 g kietojo sūrio ("Džiugo"),
100 g rūkyto ungurio,
šaaukštelis sviesto,
druskos, muskato ir pipirų.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Bulves nuskuskite, nupjaukite apačią, kad tvirčiau stovėtų, iš kito galo išskobkite, 7-10 min min. pavirkite sūdytame vandenyje, nusunkite, nusausinkite ir palikite atvėsti.
2
Porus supjaustykite griežinėliais, patroškinkite svieste, supilkite grietinėlę.
3
Pavirkite, kol padažas sutirštės, nupilkite jo šiek tiek į dubenėlį, įmuškite kiaušinį, išmaišykite, mišinį supilkite į padažą, nuimkite nuo liepsnos.
4
Rūkytą žuvį supjaustykite nedideliais kubeliais, kartu su dviem trečdaliais tarkuoto sūrio įmaišykite į padažą, pagardinkite pipirais ir muskatu, jei reikia - pasūdykite.
5
Šiuo mišiniu įdarykite bulves. Likusiu sūriu užbarstykite bulves ir 10-15 min. kepkite karštoje orkaitėje.