Saksonijos varškėčiai

gKL^i*!AvOCVP&ewTV*(j^EM

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Labai skanus receptas, kuriame galima pasinaudoti savo fantazija ir improvizuoti, tikimės, kad atrasite sau tinkantį ir patinkantį šių Saksonijos varškėčių skonį.

Ingridientai

400 g varškės
400 g bulvių
50 g razinų (nėra būtina)
2 kiaušiniai
2 stiklinės miltų
Žiupsnelis druskos
7 šaukštai cukraus
1 citrina
4 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis cinamono
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Virtas bulves sumalkite arba sutarkuokite smulkia tarka
2
Jei naudojate, jas nuplaukite ir sumaišykite su bulvėmis, kiaušiniais, druska, varške, 5 šaukštais cukraus ir pusės citrinos sultimis.
3
Suminkykite tešlą
4
Pasibarstykite rankas miltais ir formuokite maždaug 5 cm skersmens virtinukus.
5
Įkaitinkite orkaitę iki 75 laipsnių.
6
Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir paskrudinkite apie 6-8 minutes varškėtukus iš abiejų pusių
7
Sudėkite varškėtukus į skardą ir kepkite dar apie 10-15 minučių
8
Likusį cukrų sumaišykite su cinamonu ir apibarstykite varškėtukus.
9
Tradiciškai patiekiami su obuolių džemu arba vaisiais iš kompoto
10