Saldus advento kalendorius

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

350 g medaus
1/4 šaukštelio druskos
200 g miltinio cukraus
850 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
1/2 šaukštelio maltų gvazdikėlių
1/4 šaukštelio kardamono
2 kiaušiniai ir 3 kiaušinių baltymai
580 g miltinio cukraus
100 g marcipanų masės
dažų, įvairių spalvotų barstinių
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Medų, cukrų ir druską maišant pakaitinti, kol ištirps cukrus, į drungną medaus masę suberti su kepimo milteliais bei prieskoniais sumaišytus miltus, įmušti kiaušinius ir išminkyti blizgią ir tamprią tešlą.
2
Ant miltais apibarstytos lentelės iš tešlos iškočioti lakštą (stačiakampio formos), perkelti į riebalais išteptą skardą, subadyti šakute ir iškepti. Iškepusį lakštą dėti ant lentelės ir pažymėti dienų langelius.
3
Glajų paruošti iš g miltinio cukraus ir baltymų. Pusę glajaus nuspalvinti geltonai, šaukštus – raudonai ir šaukštus – žaliai. Marcipanų masę šakute sutrinti su g miltinio cukraus, padalinti į dalis, nudažyti geltona, raudona bei rožine spalva ir iškočioti. Pagal pavyzdį išpjauti Kalėdų Senelio dalis.
4
Glajų sukrėsti į konditerinį maišelį, pažymėti datas (sekmadienius – raudonai). Dienų langelius papuošti baltu ir geltonu ornamentu.
5
Iš marcipanų masės padarytą Kalėdų Senelį aptepti baltymu, nes tik taip barštiniai gali prilipti. Kalėdų Seneli prie plokštainio prilipinti glajumi. Glajumi nupiešti eglutę, sniegą, ūsus ir batus.